GRACE KELLY BY SOTHYS & EYELURE


Een kleine week geleden was ik uitgenodigd op een creatieve beauty workshop van Eylure en Sothys met als thema 'Grace Kelly', een van mijn persoonlijke inspiratiebronnen en - naar mijn mening - 1 van de mooiste vrouwen die ooit op het witte doek verscheen. Of ik mezelf wilde transformeren in een moderne versie van deze schoonheidskoningin onder het goedkeurend oog van Florence Teerlinck? Hell yeah. En zo geschiede.
Heel eerlijk? Ik ben geen beauty blogger at heart. Verzorging en make-up zijn voor mij dagelijkse realiteit en interesseren me ook enorm, maar als ik dan met een vrolijke bende beautybloggers aan tafel ga zitten en ik al na stap 1 uitleg moet vragen aan Florence of haar bevallige assistente, wordt mijn gebrek aan de juiste technieken pijnlijk duidelijk. Kort gezegd, het was voor mij een avond van extreem veel nieuwigheden en lessen, van verwondering en vreugdekreetjes; en wat ik kan, kunnen jullie ook!

De twee brands-in-the-picture van de avond waren Eylure en Sothys. Eylure kende ik al van een vorige date met de Yapado meisjes, maar Sothys was voor mij helemaal nieuw. Enkel verkrijgbaar bij de betere schoonheidsspecialist en in welness centra, en extreem goed (lees: luxe luxe) voor de huid - zowel de gezichtsverzorging als de make-up. 
Wat ik in feite heb bijgeleerd is dat 'make-up like a pro' helemaal niet zo moeilijk te verwezenlijken is indien je beschikt over het juiste materiaal en de juiste techniek. Ongelooflijk maar waar: in nog geen twintig minuutjes leek ik sprekend (laat mij please op mijn roze wolkje) op la Grace. Hieronder zal ik eventjes mijn notitiepuntjes noteren, gewoon om te bewijzen dat ik wel degelijk the tricks onder de knie heb, en ik ondanks alle hulp van Florence toch zélf voor een groot deel verantwoordelijk was voor mijn retro glam face

#1 Basis is key. Na een grondige reiniging van de huid is het belangrijk om een primer of dagcrème aan te brengen alvorens het aanbrengen van de foundation zelf (blijft langer + voorkomt verstopte poriën). Matte foundation mag op de T-zone, maar vermijd je best onder te ogen en op de wangen, een natuurlijke glans is zoveel mooier dan een volledig dichtgeplammuurd, gemattifieerd gezicht.

#2 Oogmake-up is een kwestie van opbouwen. Begin met een kleurtje twee tinten lichter dan je natuurlijke huidskleur en breng dat aan in je binnenste ooghoek. Breng daarna een tweede donkerdere kleur (voor blondines raad ik roestkleur of bruin aan, geen grijs wegens te donker) aan over het volledige bewegende ooglid, volg mooi de arcadeboog (lees: de rand van het bot van de oogkas). Vervolgens breng je aan de buitenkant van het oog een boog aan in een nog donkerder kleur, daarna: blenden.

#3 Eyeliner + fake lashes (beter bekend als: precisiewerk en doorzettingsvermogen) Voor zij die niet 'gifted' zijn, er zijn trucs. (Winged) eyeliner vraagt veel training - ja het is normaal dat je pas na de 6e keer een mooi lijntje heb - en fake lashes plaatsen is kwestie van (once again) de juiste techniek. Het beste wat je kan doen een spiegeltje op tafel leggen en in het 'naar beneden kijken', de wimpers aanbrengen. Eerst  het midden van de wimpers vastkleven en dan pas de de binnen- en buitenkant. Vergeet ook de wimpers niet op maat te knippen (door er aan de buitenkant een stukje af te knippen), anders krijg je neerhangende ogen!Dit was resultaat! De donkere lip heb ik aan mij voorbij laten gaan, vond ik niet iets té. Maar als ik eens naar een feestje ga, zal ik wel pronken met mijn bloedrode lipkes. Beloof mij nu allemaal plechtig dat je ze snel mogelijk ook eens zal experimenteren met deze Grace Kelly look. En ohja, de producten van Sothys zijn een droom om mee te werken, ik ben fan!

liefs

Danku Sarah, Kelly, Florence en assistente, Sothys en Eylure <3