NO PICTURES PLEASE(since this campaign is only relevant in Belgium, I will not translate this post into English, sorry sweets!)


Peek a boo! Wanneer ben jij gestopt met jezelf mooi te vinden? - Met deze slogan slaat Dove alweer de nagel recht op de kop. Dikke billen, rimpels, een buikje ... Vrouwen zijn de dag van vandaag vaak niet meer tevreden met hun lichaam. (aan de bovenste foto te zien maakt ook mijn zus Louise zich schuldig aan het 'verstoppingsgedrag') Daar wil Dove iets aan doen. Met #beautifulyou willen ze alle vrouwen helpen om hun zelfvertrouwen terug te winnen en hun angst voor de camera opzij te schuiven. Aan de hand van een aantal tips en de 'Camera-Shy' film wil Dove alle vrouwen inspireren om hun schoonheidspotentieel te vieren. 

“We weten dat vrouwen erg kritisch zijn als het hun eigen uiterlijk betreft. Dit heeft uiteraard een mogelijke invloed op hun zelfbeeld, zelfvertrouwen en geluk,” aldus Désirée De Maesschalck van Dove. “Dit onderzoek toont aan dat vrouwen het meest kritisch zijn over hun uiterlijk en dat ze zich door hun angst niet op hun gemak voelen voor de camera. Het gevolg is dat ze belangrijke momenten uit hun leven niet op beeld vastleggen. Daar willen we iets aan doen.”

Herken je jezelf in dit artikel? Dan is het dringend tijd om daar verandering in te brengen!
2 tips die je alvast helpen om je volgende fotomoment tot een succes te maken:
 1  Laat je niet vangen door de 'vergelijkingsval': vergelijk je eigen uiterlijk niet met hoe anderen eruitzien. Vier in plaats daarvan je eigen unieke look en stijl.
 2  Weet je nog hoe leuk het was toen je als kind je zangtalenten oefende voor de spiegel, met een haarborstel als micro? Doe nu hetzelfde: oefenen. De haarborstel is optioneel.

Wil je meer informatie, meer tips of wil je deelnemen aan de “Dove Beautiful You” fotoshootwedstrijd? Surf dan als de bliksem naar de Dove facebookpagina. En vergeet niet te shinen, want jullie zijn allemaal prachtig! 

xo